Bohemia nabízí Chopina

TŘINEC Poslední říjnový den se v třineckém hotelu Steelhouse konalo oficiální otevření restaurace Bohemia. V menu najdeme česká jídla, na baru pak nejen točený Plzeň, ale i polskou vodku Chopin. Třinecká Bohemia má totiž sestru ve Varšavě.

„Nápad s Bohemií se zrodil zhruba před rokem. S majitelem varšavské Bohemie Miroslavem Rakowskim jsme obchodní partneři, a jednou jsem si řekl, že sesterká Bohemia v Třinci není od věci. Zároveň s majiteli hotelu Steelhouse jsme se shodli, že je třeba udělat změnu, která by vedla k lepšímu zviditelnění budovy.  A Bohemia dostala zelenou,“ popsal původ nedávné změny Steel restaurace v Bohemii její provozovatel Jan Bobek (na foto).

Koncept restaurace je postaven tak, aby oslovila nejenom našince, ale měla i přeshraniční dopad. Není tajemstvím, že Poláci Česko mají rádi, tak proč jim nedopřát i to nejlepší z naší kuchyně, a také z moravských vinic? Tím spíše, že hranice opravdu není daleko.

Vína z rodinného vinařství Mikrosvín Mikulov výtečně doplňují menu Bohemie

Rekonstrukce srdce restaurace, tedy kuchyně, proběhla už loni. Letos o prázdninách během dvou týdnů zbrusu nový vzhled dostala samotná restaurace. Design třinecké Bohemie je laděný ve stejném duchu jako té varšavské, má stejného autora. „Rozdíl je v tom, že varšavská Bohemia má tankové pivo. U nás prozatím není, ale chceme ho také“, přiznal Bobek.

Restaurace Bohemia v centru Varšavy má v menu jak česnekačku, tak smažák.

Na baru má třinecká Bohemia točenou Plzeň, nefiltrovanou Plzeň a Volbu sládků. Polským akcentem je vodka Chopin, jejíž degustační večery začínají teď na podzim.

Jak natočit správně pivo předvedl na otevření Bohemie plzeňský mistr výčepní.

Nutno dodat, že koncepční a vzhledová revoluce bývalé Steel restaurace nesmetla to, co hosté velmi rádi, tedy gastro týdny, které Jan Bobek zavedl před čtyřmi lety.“Gastro týdny jsou sezonní záležitostí. Ten nejbližší bude, jak jinak, husí. V prosinci pak pozveme na zabijačkové menu,“ nastínil dění v Bohemií její šéf.

 

 

 

Komentáře