Kvůli myšímu trusu zavřela inspekce restauraci U Burého. Už je vše ok, tvrdí majitel

HRÁDEK Poté, co Státní zemědělská a potravinářská inspekce přikázala kvůli nálezu myšího trusu a plísním restauraci U Burého v Hrádku zavřít, uvedl nyní majitel zařízení Ota Kantor, že už je vše v pořádku a že udělal opatření, aby se situace pokud možno neopakovala.

„Provedli jsme kompletní deratizaci a úklid. Nyní máme v objektu na různých místech jed na myši. Dostávaly se k nám přes sklep. Na druhou stranu, úplně se jich zbavit asi nejde. S tímto problémem se potýkají i supermarkety,“ zmínil Kantor s tím, že po návštěvě inspekce měli zavřeno pouhé dva dny.

Dodal, že nedávno do restaurace zamířila i veterinární kontrola. Co zemědělská a potravinářská komise zařízení U Burého a mnohým dalším podnikům vytýkala? Kromě myšího trusu a plísní i zanedbaný úklid, znečištěné prostory, nečistoty v regálech či špatně skladované potraviny.

Podle informací Státní zemědělské a potravinářské inspekce, se komisaři v podobných případech na místo před otevřením restaurace vrátí a zkontrolují, zda vlastník splnil všechna opatření, která nařídili.

„Pokud podnik uzavře SZPI, jen opětovná kontrola může vést k uvolnění zákazu. Závažná pochybení pak vždy zvyšují frekvenci kontrol v předmětném podniku,“ doplnil mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Jana

Komentáře