Kulinářský festival v Písečné: Frygali jedzynia z kapusty

PÍSEČNÁ Bigos, kapuśniok, a dalsze jedzynia z kapusty narychtowali na tegoroczny piónty Písečanský kobzol – kulinářský festival na Piosecznej.

„Dnešní akce má charakter sousedského setkání,“ prozradil starosta Písečné David Čmiel.

Našel si čas, aby „poczynstowoł” všechny hosty.

Pozdní odpoledne hostům zpříjemnil všestranný hudebník Daniel Drong.

Nesmlouvavá porota ve složení: Milan Sabol, Jadzia Szkanderová, Lenka Lysková, Marie Brodková a Lidka Byrtusová.

Na prvním patře paní Monika Byrtusová servírovala kapuśniok a bigos,

dole se podávaly placky se škvarky a smetanou.

„Každý rok připravujeme něco jiného. Začínali jsme s brambory, pak byla jablka, následovalo vepřové maso a teď jsme zvolili zelí,“ sdělil starosta.

První cenu získal Martin Brodek za svůj vepřový měšec.

Druhým nejlepším jídlem bylo dva v jednom, které uvařila Jana Lysková.

Třetí v pořadí byly kapustové karbanátky, které připravila Kateřina Sikorová.

Paní Jana Lysková převzala i čtvrtou cenu za salát z červeného zelí.

Pátou nejlepší chuť podle poroty měly pikantní klobásky se zelím – bašta připravená Alešem Moržolem.

V elitní šestce se objevil kapuśniok Moniky Byrtusové.

Všichni strávili příjemný podvečer.

„V příštím roce připravíme dobroty ze švestek,“ prozradili za organizátory starosta Čmiel.

Komentáře