TŘINEC Současný stav je pro majitelé restaurací, barů a hospod nefalšovanou noční můrou. I přesto někteří z nich nesložili ruce do klína a vaří dál, i když v omezeném režimu.
Provozoven, které zřídily výdajové okénka, není vůbec málo. Něco k jídlu si lze objednat telefonicky nebo na internetových stránkách a pro připravené jídlo si pak přijet v domluvenou dobu. Lze také přijít pro nějakou denní „hotovku“. Někteří majitelé zajišťují rozvoz nejen jídel, ale i nápojů, svými dopravními prostředky anebo s využitím taxislužby.
Zákazníci, kteří tyto v současné době dostupné pohostinské služby využívají, si je pochvalují. Jedná se zejména o zaměstnance různých firem, kteří si pro jídlo dojedou a přivezou na pracoviště
Prošli jsme se Třincem abychom zjistili, jak to s prodejem přes okénko vypadá:
Kebab na Starém Městě v Třinci
Restaurace Burian
Kebab na náměstí T.G.M.
Pouták před Bowling Greenem
V „gastronomickém“ průzkumu budeme pokračovat i v příštích dnech, a nejenom v Třinci.
Foto: Pavel Schauer