Gorolweb speciál: Hospodská story, část 3.

REGION Hospody a restaurace prožívají v současné době krušné chvíle. Na to, jak situace opravdu vypadá, jsme se zeptali hospodských či šéfů restaurací. V třetí části našeho speciálu k současné situaci v gastronomii se vyjádřil Filip Heczko z bystřičkého Park club Q.

Všem šéfům restaurací, hospod a bister jsme položili stejné otázky: Jak fungují v současném režimu? Jak je to nyní s jejich zaměstnanci? Pomůže vám stát nebo třeba majitel restaurace či nemovitosti, kde se pohostinství nachází? Můžou vám nějak pomoct řadoví občané, aby si po skončení výjimečného stavu mohli zase v klidu sednout do své oblíbené „knajpki“?

Jejich odpovědi zveřejňujeme postupně, každý den jednu. Po Tomáši Novém z třineckého Pochutnej si Bistro a Lukáši Bulíčkovi ze zájezdního Hostince Harcoff v Návsí, dnes na otázky odpovídá Filip Heczko z Park club Q v Bystřici.

Máme zavřeno, tak to tu trochu zvelebujeme. Děláme menší rekonstrukci a údržbu.  Příští týden bychom chtěli začít vařit nějaká „meníčka“ a vydávat je během poledne přes okno u výčepu.

Co se týká nájmu, tak jsme se domluvili s majitelem, že bychom ho nemuseli zatím za ty dva měsíce platit. Samotnou rekonstrukci mi platí rodina. Ti jsou teď mými sponzory.

Jelikož jde o čistě rodinný byznys, tak jsem nemusel propustit nikoho, jen bohužel nemohu dát práci brigádníkům, kteří mi pomáhali při větších akcích. Situace je špatná, ztráty začínají narůstat. Jedinou možnou pomoc vidím v tom, že bystřičtí začnou odebírat od příštího týdne to, co navaříme. Za což jim už předem děkuji.

Zítra se k současné situaci v pohostinství vyjádří Petr Lanc z Lidového domu v Třinci.

Text a foto: Pavel Zubek

 

Komentáře