Žena řídila auto s 3,2 promilemi

TŘINEC  Minulý týden 42letá řidička nejdříve vjela do jednosměrky a pak nabourala auto. Při kontrole se ukázalo, že měla 3,2 promile alkoholu v dechu.

Opilá žena se vydala ve svém voze Renault Thalia na spanilou jízdu v Třinci-Lyžbicích. Nejdříve jela  po Jablunkovské a Wolkerové ulici, přičemž vjela do této jednosměrné ulice ve směru na obec Vendryně. Při jízdě však vlivem své silné podnapilosti vyjela vlevo mimo vozovku a přední levou části svého auta narazila do pravé zadní části zaparkovaného automobilu Kia Ceed, jehož majitelem je 56letý místní muž.

Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 20 tisíc korun. Po střetu shora jmenovaná žena nezastavila a pokračovala v jízdě dále. Avšak po chvíli byla vypátrána službu konající policejní autohlídkou z Obvodního oddělení v Třinci, a to na silnici číslo I/11 vedoucí do Vendryně. Odborným měřením dechovými zkouškami zakročující policisté u ní prokázali pozitivní výsledky s hodnotami okolo 3,2 promile alkoholu v dechu – uvedl za policisty René Černohorský. 

Řidička se k předchozímu požití alkoholických nápojů před jízdou plně doznala, na místě jí byl zadržen řidičský průkaz, bylo jí zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a již nyní je důvodně podezřelá z naplnění skutkové podstaty přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ilustrační foto

Komentáře