Zítra kdo z koho: Oceláři nebo Dynamo?

TŘINEC Bude to boj do poslední chvíle, postupujícího určí až sedmá bitva. Oceláři si to rozdají s Pardubicemi zítra od 17.20 hodin ve Werk Areně. „Už před začátkem série jsem říkal, že to bude na sedm zápasů,“ prozradil útočník Ocelářů Martin Adamský. 

HC DYNAMO PARDUBICE – HC OCELÁŘI TŘINEC 6:3

Oceláři si jeli do Pardubic pro postup, jenže tvrdě narazili. Po úvodních dvaceti minutách to s nimi nevypadalo tak zle, protože Adamský gólově zareagoval na zásahy Kauta a extřineckého Sýkory. Chleba se lámal v prostřední třetině, po trefách Poulíčka, Duška (vyhnal Hrubce na střídačku) a Tomáška to bylo už 5:1.

Hokejisté Třince se vzepjali, jenže poslední špetku naděje (po zásazích Svačiny a Petružálka) jim sebral Kaut střelou do prázdné brány. „Bylo na nás jasně vidět, že to nechceme pustit a chceme se do Třince vrátit. Garantuju, že mužstvo sedí na zadku a jede s obrovskou pokorou na sedmý zápas, který chceme vyhrát,“ avizoval trenér Východočechů Miloš Holaň.

Oceláři však mají pro strach uděláno. Před svými fanoušky chtějí uspět a probojovat se mezi čtyři nejlepší celky extraligy. „Pro jednoho z nás to bude poslední zápas sezony, záleží, jak se k tomu postavíme. Máme našlapaný tým, doma musíme ukázat velké odhodlání. Už před začátkem série jsem říkal, že to bude na sedm zápasů. Rozhodující utkání doma, co víc si přát. Jenom ho vyhrát! Máme velkou sílu v publiku, doma se nám daří,“ poukázal třinecký útočník Martin Adamský.

BRANKY A NAHRÁVKY: 13. M. Kaut (Perret), 16. J. Sýkora (T. Svoboda, Hrabal), 26. Poulíček (Perret, M. Kaut), 31. Dušek (M. Kaut), 32. Tomášek (Wishart), 60. M. Kaut (Rolinek) – 16. Adamský (Svačina), 46. Svačina (Krajíček, Roth), 48. Petružálek (Vlach, Dravecký). Rozhodčí: Hradil, Bulanov – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 10 072. Třetiny: 2:1, 3:0, 1:2. Stav série: 3:3.

PARDUBICE: Kacetl – Trončinský, Mojžíš, Čáslava, Wishart, Ščotka, Cardwell, Hrabal – J. Sýkora, T. Svoboda, Tomášek – Dušek, P. Sýkora, Marosz – M. Kaut, Rolinek, Poulíček – Perret, Treille, Beran.

TŘINEC: Hrubec (31. Hamerlík) – Musil, Krajíček, Roth, Linhart, Doudera, Matyáš – Rákos, Svačina, Chmielewski – Polanský, Dravecký, Vlach – Marcinko, O. Kovařčík, Kvasnica – M. Kovařčík, Adamský, Cienciala – Petružálek.

Komentáře